RainGuRU , AI-based rainfall nowcaster

RainGuRU is an AI-based rainfall nowcaster for The Netherlands. It predict rainfall intensities up to 100 minutes ahead based on real-time radar data provided by the Royal Netherlands Meteorological Institute (KNMI).

RainGuRU has been developed by TU Delft MSc student Eva van der Kooij for her thesis and it is an adaptation of the TrajGRU recurrent convolutional neural network.

This work was supervised by M. Schleiss and R. Taormina (CiTG faculty), and F. Fioranelli (EWI faculty), and the website https://rainguru.hkvservices.nl/ was developed by HKV with the support of the TU Delft Safety and Security Institute.

ELCA @ 2021 Huawei Student Design Contest

Mohammadreza Beikmirza wins the first place award of the Huawei Ph.D. Contest 2021.

EI @ 2021 Huawei Student Design Contest

The Electronic Instrumentation (EI) lab wins two awards at the Huawei 2021 Analog/RF IC Student Design Contest.

Altijd geld bij de hand, met een betaalchip onder je huid

In de onstuitbare opmars van het contactloos betalen zet een Pools bedrijf de volgende stap: een betaalchip onder de huid, geen apparaat meer nodig. Wie wil dat? Brigitte heeft er al een. De technologie is echter niet wereldschokkend, zegt Wouter Serdijn, hoogleraar bio-elektronica in Delft. Artikel in de Volkskrant, d. 17 december 2021, door Enith Vlooswijk.

Jan Angevare and Kofi Makinwa, co- recipients of the ISSCC 2021 Takuo Sugano Award for Outstanding Far-East paper

Jan Angevare and Kofi Makinwa (EI) are co-recipients of the ISSCC 2021 Takuo Sugano Award for Outstanding Far-East Paper

ISOCC 2021 ISE President Best Paper Award

At this International SoC Design Conference, our students, Jun Feng, Mohammadreza Beikmirza, Milad Mehrpoo, won the ISE President Best Paper Award.

Best Student Paper Award at ESSCIRC for EI students

The paper “A −109.1 dB/−98 dB THD/THD+N Chopper Class-D Amplifier with >83.7 dB PSRR Over the Entire Audio Band” was selected for the Best Student Paper Award at ESSCIRC 2021 and will be awarded during the 2022 ESSCIRC-ESSDERC Conference in Milan in September 2022.