EI Lab hosted the 2nd Chip Design Workshop

EI Lab hosted the 2nd Chip Design Workshop organized by IEEE Solid-State Circuits Society (SSCS) Benelux Chapter on 23 May 2017. The event was attended by 29 SSCS Benelux Chapter members. The purpose of the workshop was twofold: it brought together the Benelux SSCS members around their common passion for IC design, and the winners of the 2016–2017 Student Chip Design Contest were awarded their prizes. The workshop was opened by Prof. Kofi Makinwa’s welcome. Prof. Filip Tavernier of KU Leuven, representing SSCS Benelux Chapter, then gave a short presentation about the purpose of the workshop and gave the awards to the winners: Burak Gönen (TU Delft), Bert Moons (KU Leuven) and Nicholas Butse (KU Leuven). The winners then gave short talks on the topics of their works including a wide range of applications: ADCs, digital processors, and power converters. These talks were followed by two invited speakers from TU Delft. Klaas Bult’s talk “Design mistakes you’d rather not talk about” summarized the common design mistakes he faced as an expert in the industry. Prof. Fabio Sebastiano’s talk “Cryo-CMOS for Quantum Computing” was on the challenges and the IC design research for quantum computing at TU Delft. The workshop was concluded with a reception where all the attendees found a chance to meet in person.