Samprajani Rout's ISCAS 2017 paper among top papers of the conference

ISCAS 2017 paper No. 1849, entitled “Structured Electronic Design of High-Pass ΣΔ Converters and Their Application to Cardiac Signal Acquisition” has been selected as one of the top contributions to the conference and an extended version of the paper has been invited for the TBioCAS Special Issue on ISCAS 2017. Authors of the paper are Samprajani Rout and Wouter Serdijn (Section Bioelectronics)

Abstract of the paper:

Achieving an accurate sub-Hz high-pass (HP) cutoff frequency and simultaneously a high accuracy of the transfer function is a challenge in the implementation of analog-to-digital converters for biomedical ExG signals. A structured electronic design approach based on state-space forms is proposed to develop HP modulators targeting high accuracy of the HP cutoff frequency and good linearity. Intermediate transfer functions are mathematically evaluated to compare the proposed HP Sigma-Delta topologies with respect to dynamic range. Finally, to illustrate the design method, an orthonormal HP Sigma-Delta modulator is designed to be implemented in 0.18 um technology which achieves a linearity of 12 bits.