Five papers Michiel Pertijs' group on IEEE International Ultrasonics Symposium (IUS)

At the coming IEEE International Ultrasonics Symposium (IUS), five papers will be presented that are (co)authored by the Ultrasound ASICs group of Michiel Pertijs. IUS is IEEE’s primary forum for medical and industrial ultrasound research, and will be held in Washington in September. The 5 papers describe advanced combinations of integrated circuits and ultrasound transducers to enable next-generation miniature 3D ultrasound probes, including an endoscope-based probe for echocardiography, a catheter-based probe for intra-vascular imaging, and a probe for imaging of the carotid artery. One of the papers, co-authored by Chao Chen and Zhao Chen, has been selected as a finalist for the Student Paper Competition. Moreover, Chao has been awarded a Student Travel Grant to present his work at the conference.